Hozzávalók:
2db mandarin
3-4db közepes piros alma
Talán úgy tűnhet, hogy finom karácsonyi sütemény következik, de a folytatásból kiderül, hogy a fent említett finomságokból karácsonyi ajtódíszt készítettem.
További hozzávalók:
1 ív zöld pauszpapír
3db borostyánág
30-50cm szélesebb díszes szalag + keskeny zöld szalag a rögzítéshez.
Elég nehéz volt megállni, hogy ne egyem meg a radiátoron száradó almaszeleteket, mert ezek a hullámos szélű karikák nem csak szépek, hanem finomak is. Szárítás közben csak arra kellett odafigyelni, hogy pár óránként megforgassam az almaszeleteket, mert száradás közben könnyen odaragadtak a tálcára.
Ezen kívül a pauszpapírból körülbelül akkora átmérőjű karikákat kellett vágni, ami mindegyik almaszirom méretéhez passzol.
Nagyon szórakoztató volt összeállítani. Mint egy kisgyerek, olyan élvezettel készítettem.
4 alma, 1 mandarin, 1 pauszpapír, 4 alma, 1 mandarin, 1 pauszpapír, 4.........stb.
A végén a 3db borostyánágat összegumiztam, és a szalaggal hozzá kötöttem az ajtókoszorú felső részéhez, majd ugyanezzel a szalaggal felakaszottam az ajtóra. Végül az aljára kötöttem a széles, díszesebb szalagot.
Jó készülődést kívánok mindenkinek!