Dekor&Mentha

Üdvözöllek a KERTFÜGGŐK táborában, akik nem csupán kertészkedni, de főzni, enni és dekorálni is szeretnek kertjükben, teraszukon vagy akár az erkélyükön.

Erdei lámpa - Csináld magad

2011.10.12. 08:59 Dekor&Mentha

Eljött az ősz és a kirándulások időszaka is. Ilyenkor nem csak élményekkel telve, hanem izgalmas levél-, termés- vagy akár kavics gyűjteménnyel lehet hazaérkezni. Ez a lámpa ötlete is az erdőben születet, egy letörött ágnak köszönhetően.

 állólámpa1.jpg

Szükséges anyagok:

Faág

Lámpa szett

Lámpa búra

 

Csiszolópapír (közepes és finom csiszolásra)

Penészeltávolító szer

Beltéri fakezelő olaj

Fa festék (például: falazúr)

Ecset vagy szivacs az anyag felvitelhez

Kábelrögzítő szög

 állólámpa3.jpg

Először a lábakat érdemes olyan méretűre vágni, hogy azokkal majd biztosan álljon a lakásban a későbbiekben is. Majd a közepes smirgli papírral a külső burkától kell megszabadítani és a kisebb ágaktól, bogoktól. Ezután jön a finom csiszolás, majd ha szükséges, akkor a penészeltávolító kencézés.

 állólámpa4.jpg

Ha mindezzel végeztünk, akkor jön a legjobb része az egész folyamatnak: Le kell festenünk az ízlésünknek és lakásunknak megfelelő színben.

 

állólámpa5.jpg állólámpa6.jpg

állólámpa7.jpg

állólámpa8.jpg

Egy napi száradás után jöhet a felvillanyozása. Ezt én inkább szakemberre bíznám, például a boltban, ahol vásárolok, de tapasztaltabbak a képek alapján nyomon követhetik az összeszerelés folyamatát.

 állólámpa9.jpg

állólámpa10.jpg

A foglalatot a faág tetejére rögzítsük egy "nyak" segítségével.

 állólámpa11_1.jpg

Majd a lámpabúra következik, amit az erre kialakított vájatra kell ráhelyezni.

állólámpa12.jpg

állólámpa13.jpg

Végül egy kis apróság, de annál fontosabb része az egésznek, hogy a kábelt kifejezetten erre a célra kitalált kábelrögzítő szögekkel tüntessük el a szem elöl. Így, amikor majd bekapcsolva a lámpát, elmerülünk az erdei kirándulásunk élményében, nem egy himbálódzó madzagot és egy faágat látunk, hanem a mi tökéletesen világító remekművünket. 

Talán én a színeken változtatnék, mert egy ilyen izgalmas formájú tárgy vakító fehér festékkel, vagy egy élénk színű lámpabúrával jobban kiemelhető a környezetéből.

 

Szólj hozzá!

Címkék: csináld magad lámpa dekor

A bejegyzés trackback címe:

https://dekoresmentha.blog.hu/api/trackback/id/tr283296452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása