Dekor&Mentha

Üdvözöllek a KERTFÜGGŐK táborában, akik nem csupán kertészkedni, de főzni, enni és dekorálni is szeretnek kertjükben, teraszukon vagy akár az erkélyükön.

Egy kert, több kontinens

2011.10.14. 08:00 Dekor&Mentha

Egy országon belül a hobbikertek stílusait sokszor nem feltétlen csak a klíma és az időjárás számlájára írhatjuk. Például van ahol egyáltalán nem ismerik a kerítés fogalmát (vagy csak jelképesen használják), ezért a kert határvonalát növényekkel jelölik, igen látványos módon. De olyat is láthatunk, hogy míg az egyik országban a kő és a tégla uralja a kerteket - mint az épített elemek anyaga -, addig a másikban inkább mindezek fából készülnek el.

 A mai kert fotói a tengeren túlról érkeztek jóval délebbre tőlünk (ami mindenképp határozott jelleggel ruházza fel), de ettől függetlenül van benne valami kellemes dél-európai báj. Ez a kettősség pedig valami igazán izgalmas vibráló kertet eredményez.

sjordankert5.jpg

 Fa pergola, kovácsoltvas székek, épített kemence, lila akác, akár provence- ban is járhatnánk.

 sjordankert1.jpg

 sjordankert2.jpg

Egy kis fahíd vezet be a kertbe.

 sjordankert3.jpg

sjordankert4.jpg

A virágágyások bőven kapnak napfényt a gyümölcsfák alatt is, miközben a hőgutától és kiszáradástól ez utóbbi megvédi őket.

 

sjordankert6.jpg Több istálló is található itt, amelyek ma már elveszítve régi szerepüket, jelenleg más-más funkciókkal birnak.

 sjordankert7.jpg

Jaj, ha Articsóka nálam ilyen teremne. Nyammm...

 sjordankert8.jpg

Bár a domboldalon kiszáradt már a fű, ettől függetlenül az útmenti vendéghívogató élénkzöld sövény tökéletes kontrasztot alkot ezzel.

A kapu? Az pedig egyszerűen tökéletes így rozsdásan is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekoresmentha.blog.hu/api/trackback/id/tr43308345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása