Dekor&Mentha

Üdvözöllek a KERTFÜGGŐK táborában, akik nem csupán kertészkedni, de főzni, enni és dekorálni is szeretnek kertjükben, teraszukon vagy akár az erkélyükön.

Koszfészekbe? Köszönöm, nem!

2010.11.18. 09:22 Dekor&Mentha



Két évvel ezelőtt madarász ismerősünktől kaptunk egy cinke házat. Méreteit elnézve úgy gondoltam, hogy  a kertben vircsaftoló verebek majd biztos szívesen beköltöznek, ezzel is növelve a veréb állományt a környéken. Nem így történt.
Tavaly tavasszal tényleg cinkék költöztek be a házba, és népes familiával leptek meg bennünket. Nagyon büszke voltam arra, hogy cinkék laknak a kertünkben. Főleg azért, mert vizsla kutyusunk egy rigó családot már sikeresen elűzött a szomszédos kertbe.

Ám az elmúlt tavasszal nem jelentkeztek.
Nyár végén jött az info, hogy egy rendes kismadár koszfészekbe nem költözik. Azaz ajánlatos minden ősszel, amikor elhagyják a házat, kitakarítani a költésre alkalmas madárfészket.

Gondoltam nekiugrom. Végülis egy igazi bulizós népségről van szó, amolyan latinos temperamentumú család, és ez igazán szimpatikussá tette őket.
De kiderült magasabban van a cinkeodu, mint gondoltam, és a délfelé néző ágcsonk hatalmas friss hajtásokat hozott. Így kerti segítséget kell beszerveznem.

Létra elő, és a család legmagasabb tagja fűrésszel együtt fel. "Fontos blog bejegyzés lesz, hátha másnak is lesz kedve madárházat akasztani a kertjébe."

Körülbelül 5-6 centiméternyi fű, tollpihe és miegymás volt a házikóban. Nem is csoda, hogy egy pedáns, tiszta madárka inkább más kertjében keresett magának költőhelyet.

Gondoltam lemérem, hogy milyen méretekkel rendelkezik a házikónk, ha valakinek kedve támadna a cinegék szomszédságára.
Bejárata: 3cm átmérőjű, Magassága: kb. 24cm, Alapja: 13 vagy 15cm-es négyzet. A fedele csuklópánttal lett rögzítve.

Sok madárfüttyöt jövő tavaszra!



















Szólj hozzá!

Címkék: kert cinke madárház

A bejegyzés trackback címe:

https://dekoresmentha.blog.hu/api/trackback/id/tr333274268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása