Dekor&Mentha

Üdvözöllek a KERTFÜGGŐK táborában, akik nem csupán kertészkedni, de főzni, enni és dekorálni is szeretnek kertjükben, teraszukon vagy akár az erkélyükön.

A Triumvirátus terv - azaz őszi növény tippek

2011.10.19. 09:34 Dekor&Mentha

Minden évben, amikor elérkezik az ősz, úgy érzem, hogy megfakult a kertem. Sokkal több színre és élénkségre vágyom. Bár a kerítésre futtatott vadszőlő már beindult az elpirulás útján, ezt a fajta élénkséget a kifakult virágágyásokban a krizantémok érik el. Ezen kívül a frissen ültetett fűféléimre is számíthatok, amelyek nagyon karakteres hatást kölcsönöznek az idei őszi a kertnek.
Ettől függetlenül minden ősszel úgy érzem, hogy ez még nem elég. Lehetne tökéletesebb is!!! Ezért újabb és újabb megoldásokon töröm a fejem.
 
fanyarka3-rslandscapedesign-blogspot-com.jpg 
 
Ez a legújabb Triumvirátus-terv napsütéses helyet igényel:
  1. Amelanchier lamarckii - Fanyarka: Csodaszép hófehér, csillag formájú virága tavasz közepén díszíti fel a kertet. Alapesetben  bokor, de nevelhető fa formájúra is. Ehető kékeslila  édeskés gyümölcse nem csak nekünk, hanem a madaraknak is nagy kedvence. Ilyenkor ősszel pedig bronzvörös árnyalatú lombozattal lep meg minket.
  2. Epimedium - Püspöksüveg vagy Szívlevelű tündérvirág: Talajtakaró növény, ami a fák árnyékában virul a legszebben. Tavasszal virágaival díszít a fa lombkoronája alatt, miközben tökéletesen elfojtja a gyomokat. Jól tűri a szárazságot!!! Társítható páfránnyal, árnyékliliommal, szívvirággal, tüdőfűvel stb... Levelei gyakran bronzosan elszíneződnek.
  3. Stipa arundinacea - Árvalányhaj: Díszbokra gömbölyded és rendezett, amely augusztustól októberig lágy rézszínű árnyalatokban pompázik. Jó minőségű talajon és napsütéses helyen szépen fejlődik.
Átnézve a képeket megláthatod, hogy ez a hármas nem csak ősszel színesítené meg a kertedet, hanem a csillagvirágokkal és a talajtakaró virágokkal tavaszra is tartana meglepetéseket. Neked tetszene?
 
 
 fanyarka.jpg
 
 fanyarka4-viragcenter_hu.jpg
 
 tündérvirág1-baumschule-gehlhaar_de.jpg
 
 tündérvirág2-bethchatto_co_uk.jpg

 

árvalányhaj1.jpg

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekoresmentha.blog.hu/api/trackback/id/tr573316881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása