Dekor&Mentha

Üdvözöllek a KERTFÜGGŐK táborában, akik nem csupán kertészkedni, de főzni, enni és dekorálni is szeretnek kertjükben, teraszukon vagy akár az erkélyükön.

Városi park a síneken

2011.10.25. 09:12 Dekor&Mentha

New York-ban úgy döntött a városvezetés, hogy a szükségtelenné vált belvárosi magasvasúti szárnyvonalakat újrahasznosítja a városlakók javára. Minden városvezetőnek a figyelmébe tudom ajánlani ezt a nagyszerű ötletet, ha valami hasznos dolgot szeretne alkotni a lakói számára, hogy kellemesebbé és élhetőbbé tegye a városi életformát.

 

highline8.jpg

Ezt a közparkot egy elhagyott és az idők folyamán már igen lepusztult magasvasút pályáján hozták létre, ami Manhattan-en vonul keresztül több mint 1 mérföld hosszan. Hab a tortán, hogy két zseniálisan tehetséges embert kértek fel erre a munkára. Egyikük már sokak számára ismerten csengő név lesz: a holland kerttervező Piet Oudolf, míg másikuk egy new york-i tájépítész James Corner. Ketten együtt pedig egy igazán különleges talán, azt is lehet mondani, hogy a 2011-es év parkját alkották meg.
 
Ezzel az ingyenes közpark ötlettel tulajdonképpen újra fogalmazták a new york-i élmények lehetőségeit. Azáltal, hogy megspórolták a bontási költségeket, egy egyedi hangulatú és az egész belvárost behálózó zöld szigetet hoztak létre magasan a városi forgalom felett, ami valószínűleg a városlakók közérzetére is jó hatással van.
  

Ilyen volt
highline1.jpg
  
...és ilyen is volt. highline2.jpg
 

Most pedig: 
highline9.jpg
 
 highline5.jpg
  
 highline6.jpg
 
 highline7.jpg
  
 highline10.jpg
 
 highline11.jpg
 
 highline12.jpg
  
 highline14.jpg
 
 
highline13.jpg
 
 
 
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dekoresmentha.blog.hu/api/trackback/id/tr963328130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása